Todellista veden- ja energiansäästöä helpoilla toimenpiteillä

Kulutustottumuksemme julkisissa tiloissa poikkeavat yleensä kotioloista ja niiden muuttaminen vie aikaa. Emme välttämättä ajattele energiansäästöä aina ensimmäisenä, kun käymme suihkussa uimahallissa tai pesemme käsiämme kauppakeskuksessa. 

Siksi kulutustottumuksia on helpoin muuttaa itsesulkeutuvilla allashanoilla ja sekoittajilla, jotka voivat säästää jopa 90 % vettä aikaisempaan verrattuna.

Harvemmin ihminen tietoisesti ajattelee kuluttavansa enemmän vettä julkisissa tiloissa, mutta hana saattaa silti valua pidempään, koska sen vaikutus ei näy suoraan omassa vesi- tai sähkölaskussa. 

Joku kuitenkin joutuu aina maksamaan julkisten tilojen ylimääräisestä kulutuksesta ja yleensä maksu lankeaa yhteisön jäsenille. Maksut näkyvät esimerkiksi palveluiden ja tuotteiden korkeampina hintoina. Vesijalanjäljen kasvaessa usein myös kiinteistön hiilijalanjälki kasvaa. Energiatehokkuus ja kiinteistön arvo saattavat jopa laskea, josta on selkeää haittaa kiinteistön omistavalle taholle.    

Nykyaikaisessa, vesiviisaassa kiertotaloudessa veden käyttö on tehokasta ja sen hukka minimoitu (www.vesi.fi/teemasivu/vesijalanjalki/).  

 

Tehokkain keino veden säästämiseen

Tärkeintä on varmasti ihmisten ajatusmaailman muuttaminen. Tehokkain keino veden säästämiseksi on kuitenkin vaihtaa nykyiset allashanat ja sekoittajat uusimpien ympäristöluokitusten mukaisiksi malleiksi, joissa on automaattinen ja ajastettu vedentulon katkaisu.

Delabien hanoilla voit saavuttaa todellista vedensäästöä; hanat voidaan säätää kuluttamaan vettä vain 1,4 l / min ilman että käyttökokemus kärsii. Näin Delabien hanoja voidaan kutsua todellisiksi ekohanoiksi, koska hanat todella lunastavat lupauksen veden- ja energian säästöstä.

Delabien itsesulkeutuvilla hanoilla ja sekoittajilla on 10 vuoden takuu. Niissä ei ole lainkaan elektroniikkaa, eikä sen ansiosta vaihdettavia paristoja. 

Toimiva, kestävä ja helposti huollettava kuvaa osuvasti Delabien tuotteita ja siksi ne soveltuvat erityisesti julkisten tilojen vaatimuksiin sekä yrityskäyttöön.  

Delabie

Delabie on vuonna 1928 perustettu, Euroopassa johtava pelkästään julkisten LVI-tilojen tuotteiden valmistaja. Delabie panostaa tuotteissaan tunnetusti äärimmäiseen kestävyyteen, hygieenisyyteen ja ympäristöystävällisyyteen. Delabiella on nykyään vientiä yli 80 maahan ympäri maailmaa ja tuotteilla on kattavasti eri ympäristöluokitukset ja tyyppihyväksynnät: STF, LEED, BREEAM, CE, EU Taksonomia. 

 

Tuotteemme helppoon vedensäästöön:

TEMPOSOFT 2 -sarja, kevyt aktivointi

TEMPOMIX 3 -sarja, kevyt aktivointi

Delabien hanoissa pystyy itse säätämään virtaaman kiinteistön vedenpaineen ja säästötavoitteiden mukaan. Säätö tehdään hanan patruunan avulla välillä 1,4 l - 5 l/min ja valmiina tehdasasetuksena on 3 l/min. 

Delabien etuja kiinteistöjen omistajille

  • vedenkulutuksen pienentyminen jopa 90 % 
  • 10 vuoden takuu (varmatoiminen)
  • aikakatkaisu (säästää vettä ja pienentää vesijalanjälkeä)
  • patentoitu virtauksen säätö (veden säästö)
  • helposti toimivat painonapit (myös lasten ja vanhusten tiloihin)
  • hygieeninen (hanaan ei tarvitse koskea pesun jälkeen)
  • helppo huoltaa (huolto hanan päästä ilman irrottamista, itsepuhdistuva)
  • ilkivaltasuojattuja (kestää kovimmatkin olosuhteet)
  • ei elektroniikkaa (toimintavarmat tuotteet ilman pariston vaihtoja)

Energiatehokkuutta ja säästöjä omaan kohteeseesi? 

Kaipaako kiinteistösi energiatehokkaampia ratkaisuja? 

Ota yhteyttä julkisten tilojen asiantuntijoihimme ja kysy lisää:  info@aqvapro.fi

Facebook Instagram Pinterest Youtube