Nopeus ja helppohoitoisuus on elokuvateatterissa valttia


Finnkino Itis -elokuvateatterin wc-tiloissa voi pyörähtää tunnin aikana tuhatkin kävijää. Wc-tilan pitää olla toiminnallinen ja nopea, jotta ihmisten ei tarvitse jonottaa. Dysonin Airblade Wash+Dry -käsienkuivaimet ovat meille sopiva ratkaisu. Käsienpesu ja -kuivaus tapahtuu samassa paikassa altaalla, eikä meidän tarvitse miettiä, loppuvatko käsipyyhkeet ruuhkapiikkien aikaan.

Markku Riekkinen
Projektipäällikkö
Finnkino


Kohde

Helsingin Itäkeskuksessa sijaitseva Finnkino Itis löytyy Kauppakeskus Itiksen sydämestä. Se on Finnkinon uusin kohde ja referenssiteatteri, johon käydään tutustumassa ympäri maailmaa. Finnkino on Suomen suurin elokuvateatteriketju ja kuuluu Euroopan isoimpaan elokuvateatteriketjuun Odeon Cinemas Groupiin.

Haasteet

9-salisen elokuvateatterin wc-tiloissa käy keskimäärin tuhat ihmistä päivässä. Perjantaista sunnuntaihin ja loma-aikoina kävijöitä voi olla 2 000 päivässä. Kestävän kehityksen kannalta on olennaista löytää ekologinen ratkaisu näin suuren joukon käsienpesuun ja kuivaamiseen. Vaikka näytöksiä on porrastettu, näin suuria ihmismääriä palvellessa wc-tiloihin voi syntyä helposti jonoja. Finnkino halusi ratkaisun, joka nopeuttaa wc-käyntiä ja ihmiset välttyvät jonottamiselta.


Ratkaisu

Dyson Airblade Wash+Dry -käsienkuivaimet valittiin Finnkino Itikseen jo suunnitteluvaiheessa, sillä elokuvaketjulla on hyviä kokemuksia Dysonin laitteista useista muista Finnkinon elokuvateattereista. Valinnassa painottui käsienkuivainten helppokäyttöisyys, kustannustehokkuus ja huoltovapaus.

”Näyttöjä meillä oli. Ensimmäiset Dysonin käsienkuivaimet tulivat Finnkino Tennispalatsiin 2015, eikä niitä ole tarvinnut käydä korjaamassa”, projektipäällikkö Riekkinen Finnkinosta sanoo.


Hygieeninen ja kätevä

Käsien kuivaus kestää 12 sekuntia, eikä sormilla tarvitse koskettaa mihinkään. Vesiroiskeita ei juuri synny ja allasalue on helppo pitää puhtaana. Käsiä kuivaava ilma on puhdasta. Kuivaajan sertifioidut HEPA-suodattimet siivilöivät ilmasta 99,95-prosenttisesti hiukkasia, kuten bakteereita ja viruksia.


Säästöjä

Ratkaisu on säästänyt euroja, sillä siivouksen ja wc-tilojen tarkistusten tarve on vähentynyt. ”Lisäksi kun vertaa ilmakuivaimien käyttökertoja käsipaperin ja kangaspyyhkeiden kulutusmääriin, säästö on suuri”, Riekkinen toteaa.


Ekologinen vaihtoehto

Myös ekologinen jalanjälki painoi valinnassa. Dyson Airblade Wash+Dry on ekologisempi kuin perinteiset hanat paperi- tai kangaspyyhkeineen tai ilmakuivaimineen. Myös vesimäärä on automatisoitu.
 

Facebook Instagram Pinterest Youtube