Hygieeninen ja tyylikäs ratkaisu kaupunkilaisten olohuoneeseen Oodiin

Keskustakirjasto Oodissa vierailee jopa 10 000 kävijää päivässä. On tärkeää, että näin suuren väkijoukon wc-tilojen käsienpesu- ja kuivauslaitteet ovat hygieenisiä ja nopeita käyttää. Lisäksi ratkaisu on ekologinen, ja tilat pysyvät siisteinä, kun märkää paperia ei ajelehdi lattioilla.


Kohde

Helsingin paraatipaikalla, Eduskuntataloa vastapäätä sijaitseva keskustakirjasto Oodi on noussut suosituksi kansalaisten kohtaamispaikaksi. Arkkitehtuurisesti upea taidonnäyte valittiin maailman parhaaksi uudeksi yleiseksi kirjastoksi vuonna 2019. Innovatiivisuus ja kestävä kehitys näkyvät Oodin laite- ja materiaalivalinnoissa.

Haaste

Oodissa jokainen arkkitehtoninen ja sisustuksellinen yksityiskohta on harkittu viimeistä piirtoa myöten. Sama vaatimus on koskenut myös saniteettitiloja.

Kirjaston suuret kävijämäärät asettavat suuria haasteita saniteettitilojen toimivuudelle ja siisteydelle. Ensimmäisenä kokonaisena toimintavuotena 2019 kävijöitä oli 3,1 miljoonaa. Normaali päivittäinen vierailijamäärä on 9 000–10 000 kävijää.

Ratkaisu

Oodiin haluttiin laadukkaita, tyylikkäisiin tiloihin sopivia käsienpesu ja -kuivauslaitteita, joiden pitää olla myös käytännöllisiä, hygieenisiä ja ympäristöystävällisiä. Dyson Airblade Wash+Dry täytti vaatimukset. Valintaan vaikutti ratkaisevasti Oodin suunnitellut arkkitehtitoimisto.


Siistiä ja nopeaa

Dyson Airblade Wash+Dryn ansiosta saniteettitilat pysyvät siistinä, vaikka väkeä käy wc-tiloissa tiuhaan tahtiin. Käsienkuivain sijaitsee hanan siivekkeissä, joten käsienpesu ja -kuivaus hoituvat samoilta jalansijoilta. Se nopeuttaa wc-käyntejä. Lisäksi vesiroiskeita ei juuri synny, mikä vähentää siivoamisen tarvetta. 


Hygieenistä

Hana ja käsienkuivain toimivat ilman kosketusta. Lisäksi Dysonin käsienkuivaimet täyttävät tiukat hygieniavaatimukset ja puhaltavat ulos vain erittäin puhdasta, suodatettua ilmaa sertifioitujen HEPA-suodattimien ansiosta.


Isojen ja pienten tilojen ratkaisu

Oodin alimmassa kerroksessa sijaitsee kirjaston suurin wc-tila. Pienempiä saniteettitiloja löytyy yläkerroksista. Tyylillisesti käsienkuivaimet sopivat monenkokoisiin tiloihin. Dysonin kuivaimissa käytetyt laadukkaat materiaalit lupaavat laitteille pitkää ikää kovassakin käytössä.
 


Alimman kuvan kuvalähde: Kuvio, Oodi-kuvapankki

Facebook Instagram Pinterest Youtube